20 juli 2008

Parkteaterns singer/songwriter-vecka - Parkteatern Under Eken, Djurgården, Stockholm

Parkteaterns singer/songwriter-vecka, som hölls för tredje året i rad blev en lika stor succé i år. Denna gången höll de till Under Eken i Galärparken på Djurgården. Trots lite ostadigt väder hela veckan så lyckades konserterna få sol på sig och allt blev lyckat. Vi missade första konserten med Anna Järvinen, men lyckades besöka de övriga fyra konserterna. Denna serie konserter var ett samarbete mellan Luger och Parkteatern.

De vi såg var:



Elias and the Wizzkids - En riktig höjdarkonsert! Elias skrev texter om sitt självupplevda liv och det var mycket underfundigt. Låtarna varvades med mellansnack som höll hög komisk nivå och det fick publiken att skratta friskt. Med sig på scen hade han Daniel Vegerfors och Jon Lennblad.



Lars Demian - Detta var också en höjdare. Lars är låtskrivaren som är mästare på att observera fenomen i samhället och skriva kritiskt på ett ironiskt roligt sätt om dem. Han var på ett strålande humör och fick publiken i sin hand. Med sig på scen hade hand den amerikanska duon TheAristocrats (Noah & Shep Gest) och basisten Michele Benincaso som spelade tidig hawaiian music och americana.



Alf Håkan Åkesson - kallas för Skånes Morrissey. Också en bra konsert, men lite mer lågmäld och de två konserterna innan hade nog höjt ribban lite med sina komiska inslag så det var nog inte så lätt att axla det. Men publiken var nöjd. Med sig på scen hade han Åsa Jacobsson och Ludvig Dahlberg.



A Beautiful Friend eller Pelle Ekerstam som han heter egentligen avslutade Parkteaterns singersongwritervecka tillsammans med Stockholm Session Strings och det bjöds på finstämd lågmäld pop av högsta kvalitet. Riktigt bra var det. En rolig låt också där han beskrev hatet mot "south american flutes" (panflöjten) som kan förstöra en riktigt bra dag om man måste lyssna på det när man går över Sergels Torg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar